top of page
DSC_0002.JPG

OVER ONS

"IN2SPIRIT" is ontstaan uit een groeiende passie voor whisky.

ONS VERHAAL

image_aboutus.jpg

“IN2Spirit” is een initiatief van Tijs Denuwelaere uit Ieper en Steven Demarez uit Waregem. Beiden zijn al meer dan 10 jaar begeesterd door alles wat met whisky te maken heeft en besloten om de krachten te bundelen.

De goesting om het magische van whisky met anderen te delen, ontstond eind 2020 na een aantal drams (hoe kan het ook anders!). Spoedig nadien begon de voorbereiding. Het bedenken van een merknaam was de eerste stevige noot om te kraken. Na lang nadenken bedachten we een naam die onze passie omvat: “IN2Spirit”. Onder deze merknaam brengen we dus single malt whisky op de markt.
 

Tekengebied 1.png

In de whiskywereld wordt onze activiteit omschreven als een "onafhankelijk bottelaar", maar dat is ietwat misleidend. We bottelen namelijk niet zelf maar laten dit doen door een derde partij. In het geval van 'Scotch whisky' is het bijvoorbeeld bij wet verplicht om dit in Schotland te laten doen, zoniet kun je deze omschrijving niet op het label vermelden.

Het woord “onafhankelijk” klopt dan weer wel, want een onafhankelijke bottelaar zoals IN2Spirit is niet gebonden aan een distilleerderij en dus vrij om te beslissen welke vaten hij aankoopt. Eens aangekocht, blijven de vaten voor onbepaalde tijd op stock in Schotland. Is het moment gekomen waarop we de whisky geschikt achten om uit te brengen? Dan geven we opdracht tot bottelen, werken we het label uit en regelen we alle administratie zodat alles naar België kan komen. Dit klinkt allemaal eenvoudig maar het ganse proces kan makkelijk enkele maanden duren.
 

Tijs kreeg de smaak van whisky te pakken omstreeks 2008. Niet veel later werd er in Ieper een whiskyclub opgericht die regelmatig tastings hield, waardoor de ‘world of whisky’ pas echt openging. Die whiskyclub hield echter op te bestaan, maar Tijs besliste om de draad op te pikken en richtte in 2017 een nieuwe whiskyclub in Ieper op: de "Ypres Whisky Friends". Ondertussen is de club al een 20-tal tastings en 3 clubbottelingen verder en tekent een trouwe schare whiskyliefhebbers steeds present.

 

Steven is lid van whiskyclub The Weedram Whisky Society uit Zwevegem en sloot zich in 2013 ook aan als lid van de Dram Brothers Whisky Society uit Luxemburg. Steven maakte voor het eerst kennis met whisky toen hij in 2007 met enkele vrienden een tasting van Johnnie Walker volgde. In 2009 kwam alles in een stroomversnelling toen hij een oude klasgenoot contacteerde die bij een plaatselijke gespecialiseerde whiskyshop werkte. Tijdens een opendeurdag ontmoette hij een intussen wereldbekende whiskyautoriteit, waardoor de interesse in whisky nog meer aanwakkerde. Daarna volgden regelmatig kaartersavonden bij vrienden thuis, waarbij rijkelijk proeven en veel lachen steevast de hoofdingrediënten van deze memorabele avonden waren.

Ypres Whisky Friends Logo 2019 V001.png
Weedram.jpg
Tekengebied 1.png
Logo in 2 spirit-04_signature.png

IN2SPIRIT BV

Beukenlaan 25

8900 IEPER

BTW BE0764.491.939

sales@in2-spirit.com

FB.png
toppng.com-new-black-instagram-logo-2020-1576x1576.png
bottom of page